Fysiotherapie

Om onze voetballers optimaal sportmedisch te ondersteunen zijn wij dit seizoen een samenwerking aangegaan met Sportmedisch Centrum Fysiomed en Jessica Gal Sportartsen die per 1 maart 2015 gevestigd zijn op het IJsbaanpad 4-6.

Leden van ASV Arsenal met een blessure kunnen met voorrang een afspraak maken bij de fysiotherapeuten of sportartsen van Fysiomed via het algemene nummer:

Algemeen nummer: 020 – 560 8920

Bij acute blessures in het weekend of in de avonduren kan gebeld worden met de speciale blessurelijn. Indien nodig kunnen sporters direct door de fysiotherapeut gezien worden. Na beoordeling van de klacht volgt zo nodig binnen 24 uur een afspraak bij de sportarts. Voor spoedeisende blessures is een samenwerking aangegaan met de spoedeisende hulp van het Amstelland Ziekenhuis.

Blessurelijn: 020 – 5608928

De samenwerking omvat verder de volgende producten en diensten:

Inloopspreekuur op de club en begeleiding zondag selectie

De verzorger van de selectie wordt op de achtergrond ondersteund door een vaste fysiotherapeut van Fysiomed (Kirsten Scholten) waardoor geblesseerde spelers in geval van twijfel adequaat kunnen worden opgevangen.
Kirsten zal elke woensdag op de club aanwezig zijn van 17.00 tot 20.00 uur:

– 17.00-19.00: alle teams (op afspraak)
– 19.00-20.00 selectie (op afspraak)

Geblesseerde sporters kunnen zich tot 15.00 uur aanmelden per app/telefoon/SMS op nummer 06-22152945 zodat er een planning gemaakt kan worden. Anders kan men op de gok langslopen, maar zit het spreekuur mogelijk vol. Het inloopspreekuur is voor vragen of een korte check (max. 10 min). Eventuele behandelingen vinden plaats bij Sportmedisch centrum Fysiomed op het IJsbaanpad (4-6).

Sportmedisch onderzoek

Om een verantwoorde sportbeoefening te garanderen en blessures te voorkomen wordt aan alle selectiespelers geadviseerd een sportmedisch onderzoek bij de sportarts te ondergaan. Zij zullen hierover worden geïnformeerd door hun trainer.

Duurzaam naar de top

Voor jonge talenten die intensiever begeleid willen worden is een sportmedisch begeleidingstraject opgezet onder de noemer “Duurzaam naar de Top”. Dit traject is erop gericht om de sporter te helpen een duurzame en succesvolle sportcarrière op te bouwen, en bestaat uit een sportmedisch onderzoek en twee vervolgconsulten na 4 en 8 maanden. Dit traject kan gecombineerd worden met voedingsadvies, Total talent (zie onder), of mentale vaardigheidstraining.
Om u aan te melden of voor meer informatie kunt u een email sturen naar:

Email: info@jessicagal.nl / mobiel: 06-24634821

Kosten:

De sporten zijn aangesloten bij de federatie van sportmedische instellingen (FSMI). Het sportmedisch onderzoek wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering ten dele of in zijn geheel vergoed.

Total talent:

Total talent is een programma dat zich richt op het optimaliseren van de fysieke vaardigheden van talentvolle sporters van 10-18 jaar, om zich gericht verder te kunnen ontwikkelen tot topsporter. Total Talent bestaat uit verschillende rondes waarin wordt gewerkt aan het verbeteren van de grond motorische vaardigheden,flexibiliteit, kracht, stabiliteit, coördinatie en looptechniek. De duur van de ronde hangt af van het beginniveau en snelheid van ontwikkeling. Aan het einde van elke ronde wordt het talent getest om te meten of er voldoende progressie is geboekt om door te gaan naar de volgende ronde. Gemiddeld duurt een ronde 6 weken en het totale programma duurt 9-12 maanden.

Het programma vindt plaats bij Sportmedisch Centrum Fysiomed en bestaat uit:
* een intake
* een individuele screening en
* 4 contactmomenten per ronde.

Kinderen tot 18 jaar hebben in hun basispakket recht op 18 zittingen fysiotherapie. Bij 18+ is fysiotherapie in het aanvullende pakket opgenomen. De kosten worden dus vrijwel volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wel dient er een trainingsabonnement (90 euro voor de totale periode) te worden afgesloten waarmee men onbeperkt toegang heeft tot de fitness faciliteit van Fysiomed.

Informatieavonden

Een aantal malen per seizoen wordt een informatieavond georganiseerd voor alle trainers, leden, ouders, en overige geïnteresseerden van de club.
Tijdens deze bijeenkomsten worden de verschillende onderzoeken en producten toegelicht en komen verschillende thema’s omtrent sport en gezondheid aan de orde zoals blessurepreventie, revalidatie, trainen en testen, voeding, en mentale vaardigheden.

Clubfysiotherapeut ASV Arsenal

Mijn naam is Kirsten Scholten, ik ben de clubfysiotherapeut van ASV Arsenal. Ik ben elke week aanwezig voor een inloopspreekuur in de EHBO kamer. Tijdens het spreekuur kun je me vragen stellen over blessures en kan ik onderzoekjes doen of een tapesessie verrichten.

Kirsten Scholten

Elke woensdag:

– Van 17:00-19:00 ben ik beschikbaar voor iedereen van ASV Arsenal – van jong tot oud, van speler tot begeleider
– Van 19:00-20:00 ben ik er specifiek voor de selectie spelers.

Afspraak maken

Bel 020-560 8920 en geef door dat je een afspraak wilt maken voor het inloopspreekuur bij ASV Arsenal. Je kunt ook op de gok langslopen, maar dan kan het zijn dat ik al vol zit of dat je eventjes moet wachten. Ik zal natuurlijk altijd mijn best doen om toch plek te maken, maar om garantie te hebben kun je het beste even een afspraak maken!

Wanneer je een afspraak bij SMC Fysiomed in de praktijk wilt maken bij mij of bij onze sportarts Jessica Gal kun je ook naar de receptie bellen. Wanneer je meldt dat je van ASV Arsenal komt, zal er zo snel mogelijk een plek voor je gevonden worden in onze agenda.

Over mij

Na het afronden van mijn opleiding ‘European School of Physiotherapy’ – de Engelstalige/internationale variant van de fysiotherapie opleiding aan de HVA -ben ik naar Kopenhagen vertrokken waar ik ruim 2 jaar in een privépraktijk heb gewerkt. De focus lag daar op topsporters en m.n. voetbal. Na deze leerzame tijd ben ik bij Fysiomed gaan werken. Mijn eerste uitdaging was meteen groots: tijdens het seizoen 2013-2014 werd ik teamfysio bij het eerste team van de professionele voetbalclub Ferencvaros in Boedapest. Ik heb daar een onvergetelijke tijd gehad!

Sinds afgelopen zomer ben ik weer werkzaam bij Fysiomed hier in Amsterdam (nu nog op de Stadhouderskade 2, maar vanaf 1 maart in ons prachtige nieuwe pand hier om de hoek op het IJsbaanpad 4-6). Ik blijf het geweldig vinden om in het voetbal te werken dus ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging bij Arsenal!

Vragen?

Als je vragen hebt, schiet mij dan gerust aan op de club of stuur mij even een mailtje.

Ik zie ernaar uit om jullie allemaal te ontmoeten op de club, tot snel!
Groet,

Kirsten Scholten Kirsten.scholten@fysiomed.org 020 – 560 89 20

fysiotherapie